Barbara Steennis

Welkom bij De Buitenruimte, fijn dat je mij hebt gevonden.

Zo lang ik me kan herinneren ben ik graag buiten. Als kind kon ik uren door de parken en bossen in de omgeving zwerven, vaak samen met mijn zusje, ouders of vriendinnetjes.

Vakanties waren ook altijd in de natuur. Frankrijk of Scandinavië, prachtige berglandschappen, fjorden, rotsen en stranden. Altijd heel actief. Bergwandeltochten vaak stijl naar boven tot voorbij de boomgrens, beloningen met een prachtig uitzicht, wilde dieren en planten, watervallen en bergmeertjes om in te zwemmen (koud!). Hier is mijn liefde voor de natuur ontstaan en daarmee ook het diepe gevoel dat wandelen in de natuur je dichter bij jezelf brengt en op die manier ook vrij om te zijn wie je wilt.

Het duurde toch nog best lang voor ik zelf doorhad dat ik met deze passie meer wilde doen. Studies in verschillende richtingen van de Pedagogische Academie, SVH-Horeca diploma, NIMA-Reclame en Marketing en Vastgoed en Makelaardij zorgden er wel voor dat ik kennis toevoegde, maar de passie waar ik naar opzoek was kon ik niet vinden. Ook ik liep vast in gepieker en getob. Wat wilde ik nou toch met mijn leven (ondanks lieve man, kinderen en leuke collega’s)? Met mijn hobby’s paarden en jachthonden en tijdens wandelvakanties probeerde ik dat gepieker en getob te verdringen. Een jachthond heb ik nog steeds en het liefste wat ik doe is samen met hem trainen voor jachtwedstrijden of door de bossen dwalen, de tijd verliezen en weer nieuwe energie opdoen.

Uiteindelijk ben ik op mijn 40e, naast mijn baan, psychologie gaan studeren aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Coachen was een belangrijk onderdeel van de studie. Ik heb de mogelijkheid gekregen om bij een bankinstelling aardig wat medewerkers te coachen met loopbaan- en persoonlijke vraagstukken. Tijdens coachsessies ontdekte ik dat buiten lopen voor coachees veel fijner is dan binnen zitten. Daarop besloot ik de post-HBO opleiding tot gecertificeerd wandelcoach te volgen en hiermee viel alles op zijn plek. Deze opleiding zorgde voor de nodige verdieping om de natuur bij coaching te betrekken en dit meteen in praktijk te brengen. Deze twee studies zorgen samen voor inzicht in menselijk gedrag en waarom het soms zo moeilijk is om een verandering door te voeren. Ik gun het iedereen om niet te lang te blijven hangen in het vastgelopen gevoel en help je dan ook graag de door jou gewenste verandering te ontdekken en uit te voeren.